Orfer toimittaa KiiltoClean Oy:lle kodinpuhdistusaineiden laatikoimiseen ja lavaamiseen automaatiojärjestelmän

Orferin automaatiojärjestelmä mahdollistaa Kiillolle aiempaa ympäristöystävällisemmän kodinpuhdistusaineiden laatikoinnin ja kuljetuksen

Orfer Oy toimittaa KiiltoClean Oy:lle kodinpuhdistusaineiden laatikoimiseen ja lavaamiseen automaatiojärjestelmän, joka tehostaa tuottavuutta, auttaa vähentämään pakkausmateriaalia ja tehostaa kuormalavojen täyttöä. Järjestelmä toimitetaan KiiltoClean Oy:n Hankasalmen tuotantolaitokselle syksyllä 2021. Automaatiojärjestelmä suunnitellaan, rakennetaan ja testataan Orferin tiloissa Orimattilassa.

Automaatiojärjestelmä kattaa yksittäispakatun tuotteen pakkaamisen myyntilaatikoihin ja edelleen kuljetusvalmiiksi kuormalavoille. Orferin Formeca-ryhmäpakkauskone muodostaa myyntilaatikon kodinpuhdistusainepullojen ympärille ja laatikon saumat suljetaan Kiillon kuumaliimalla. Ryhmäpakkauskoneella muodostettu laatikko vähentää myyntipakkaukseen tarvittavan kartongin määrää jopa viidenneksen perinteiseen pahvilaatikkoon verrattuna.

Myyntilaatikoihin pakatut tuotteet siirtyvät kuljettimella Orferin pakkausrobottisoluun, jossa laatikot asetellaan kuormalavalle tehokkaasti ja tarkasti. Valmiit lavat kääritään, minkä jälkeen kuljetusvalmis lava siirretään odottamaan kuljetusta. Optimaalisesti täytetyt lavat tehostavat kuljetuksia, mikä auttaa pienentämään logistiikan ympäristöjalanjälkeä.

”Loppupakkauksen automatisoinnin myötä voimme tehostaa toimintaamme ja olla entistä kilpailukykyisempiä. Ratkaisu edesauttaa myös työssä jaksamista, kun henkisesti ja fyysisesti kuluttava pakkotahtinen sekä toistoliikkeitä sisältävä työvaihe voidaan automatisoida. Wrap Around -laatikoiden myötä voimme muuttaa myös pakkausratkaisuamme ympäristöystävällisempään suuntaan, mikä on linjassa Lupaus Ympäristölle -projektimme kanssa”, kertoo KiiltoClean Oy:n tuotantopäällikkö Anssi Manninen. ”Valinnassa painoi myös Orferin ratkaisun hyvät etävalvontavalmiudet sekä referenssit, laatu ja kotimaisuus”, Manninen jatkaa.

”Orferin toiminnan ydin on auttaa asiakkaitamme tehostamaan toimintaa ja pienentämään ympäristöjalanjälkeä, joka syntyy tuotteen toimittamisesta loppukäyttäjälle”, kertoon Orfer Oy:n toimitusjohtaja Jussi Muikku. ”Kiillolle toimitettava järjestelmä on erinomainen esimerkki tällaisesta järjestelmästä”, Muikku iloitsee.

Toimitukseen sisältyy automaation etätuki takuuajalla ja optiona järjestelmän elinkaaren aikainen kunnossapito ja 24/7 etätuki. Järjestelmää voidaan joustavasti muokata, mikäli esimerkiksi myyntipakkausten koko tai materiaali muuttuu.

Lisätetoja:
Jussi Muikku, toimitusjohtaja, Orfer p. 0400 946 905 jussi.muikku@orfer.fi
Anssi Manninen, tuotantopäällikkö, Kiilto p. 040 530 5416 anssi.manninen@kiilto.com

Orfer on vuonna 1970 perustettu perheyritys, jonka ytimessä on toisiopakkaamisen ja lavaamisen automaatiojärjestelmät. Yhtiön pääkonttori, tuotekehitys ja tuotantotilat sijaitsevat Orimattilassa, ja sillä on tytäryhtiöt Kanadassa ja Venäjällä. Orfer on Kawasaki ja Shibaura robottien maahantuoja. Viennin osuus liikevaihdosta on noin puolet. Yhtiö työllistää 100 automaatiojärjestelmien ja tuotannon ammattilaista ja tarjoaa asiakkailleen 24/7 globaalin tuen.

Kiilto on kasvava suomalainen perheyritys, jolla on yli satavuotinen historia ja vuoteen 2080 ulottuva visio. Kehitämme, valmistamme ja myymme kemianteollisuuden ratkaisuja neljällä eri liiketoiminta-alueella, joita ovat rakentaminen, teollisuuden liimat ja palonesto, ammattihygienia sekä kuluttajatuotteet. Työllistämme lähes 1000 innovatiivista huipputason ammattilaista, kiiltolaista, yhteensä yhdessätoista eri maassa.