Orfer mukana mahdollistamassa yleisurheilun tähtikisoja Orimattilassa

Orfer on mukana mahdollistamassa 15.6. Orimattilassa järjestettävää kansainvälisesti huipputasoista yleisurheilutapahtumaa, jonka tuotto ohjataan paikallisten lasten kesäliikuntahankkeelle. Luvassa on kovatasoinen keihäskisa, joka tarjoaa olympialaisiin valmistautuville Suomen keihäsmiehille kunnon vastusta. Samalla järjestetään orimattilalaiselle ja lähialueen yleisölle viihdyttävä kesätapahtuma.

Kisojen tuotto käytetään lapsille suunnatun kesäliikuntahankkeeseen, joka on matalan kynnyksen liikuntamahdollisuus kaikille alle 15-vuotiaille lapsille ja nuorille. Kesäliikunta toteutetaan kesä- ja heinäkuussa kaikkina arkipäivinä. Kesäliikunta on toteutettu vuodesta 2016 alkaen ja osanottajajoukko jo kasvanut koko ajan. Viime kesänä siihen osallistui lähes 300 lasta.

Lajikattaus sisältää miesten keihään ja pituuden lisäksi mm. naisten 3-loikan, moukarin, korkeuden ja 100 metrin aidat. Orimattilan Jymyn järjestämissä kisoissa heittävät keihästä maailman huippunimet ja Suomen kärkiheittäjät.

Naisten 3-loikkaan osallistuva oman seuran Kristiina Mäkelä on aina ollut parhaimmillaan kotiyleisönsä edessä. Miesten pituushypyssä mukana Kristian Pulli ja mm. Urho Kujanpää, joka Paavo Nurmi Gamesissa ylitti 565!

Tapahtuman järjestelyissä ovat mukana Orimattilan kaupungin lisäksi paikalliset ja Lahden talousalueen yrittäjät.